Mijn verhaal

Mijn naam is Ben, geboren in de zomer van 1967 als Benediktus, genoemd naar mijn overgrootvader. Opgroeiend in de bossen rond de Zoete Waters in Oud-Heverlee ontwikkelde zich meer en meer de liefde voor alles wat natuur is, maar vooral hout.

 

In al zijn vormen.

 

Als ik na enige omzwervingen op de Leuvense universiteit dan toch moet toegeven aan de roep van het bos, is de beslissing snel genomen. Eerst als hulp bij mijn schoonbroer, later als zelfstandig boomverzorger, zoek ik mijn weg in de immense wereld van de bomen. In die tijd was er weinig omhanden qua lectuur en al zeker geen opleidingen in deze branche. Zelfstudie en vooral veel proberen was de manier toen.

 

Ondertussen 30 jaar en vele gesnoeide en gerooide bomen later is het tijd voor iets anders ttz iets meer. Maar toch weer hout! Vele van de stukken hout die anders in de kachel verdwijnen worden omgevormd tot een decoratief, vaak bruikbaar voorwerp. De drang om iets te creƫren is te groot om te negeren, zeker na zovele jaren van vellen en verwijderen van houten reuzen.

 

Tijd om iets terug te geven, om de pracht van het wonderlijke product "hout" te laten schitteren.

Terug tijd voor Benediktus.......